Pelakon Juga Kena Tempias dek PKP

PELAKON NI SIAPA PERNAH KENAL….???

“TIADA LAGI AIR MATA KEDUKAAN…”

Pelakon? Ya! Memang perit. Buat itu tak jadi, buat ini tak jadi..aku buntu!! tak tahu lagi nak kemana. Segala apa yang aku buat serba tak kena. Ada sahaja halangannya.

Dari berkerja sebagai Event Organizer yang gajinya hanya paras-paras hidung walaupun hidung aku dah tinggi tapi tetap lemas juga sehinggalah aku cuba jadi Pelakon. Ingat kan dapat lah jadi heroin ke apa ker yg okey sikit, rupanya ermm dapat pegang senduk jer. adehhh. ciss!! Yang paling sedihnya, dah la pelakon extra, payment pun tak dapat..adohhhh!! Malang sungguh nasib aku…

Aku rasa macam dah tak boleh belah hidup ni…

Hari-hari lalui kehidupan dengan ketakutan dan kekecewaan..

Hari-hari dapat call. Dah macam pelakon terkenal tapi nak dapat peluang tapi masalah yang datang! Nak tahu siapa cari?

Tak lain dan tak bukan..En Bankers lah bohh!!..siapa lagi..Ceti/Along berlesen. Habis nak buat macamana, kita yang cari dia mula-mula nak buat pinjaman. Bila kita tak mampu bayar,dia kejar kita balik. adehh..tak tahu apa lagi yang nak di gadaikan. Barang kemas dah habis licin di korbankan. Hakak Nangis lagi. Tak tak tahu nak lari kat mana. Nak minta tolong adik beradik atau kawan-kawan ermmm mereka lagi laju lariii. hahaha. Bukan nak salahkan mereka sebab mereka pun bukan orang senang. Ada komitmen masing-masing juga.

Orang perempuan ni kalau tengok perempuan lain melawa dok melaram dengan LV, Gucci, Prada..dapur syantik..sofa besar.. teringin juga nk ikut sama. Tapi apakan daya, fulus yilekk. hehehe.

Bukan mengeluh dan tak bersyukur dgn nikmat yang ada..cuma ingin berkongsi rasa hati yang lama tersimpan..

Hakak sebenarnya suri rumah sepenuh masa selepas berhenti kerja sebab nak jaga anak. Bila dah berhenti kerja..tak tahu nak buat apa. Nak harap duit hasben, cukup2 makan jer.

Teringin nak bantu tingkatkan ekonomi keluarga…masuk google..buka facebook..entah macamana terjumpa Projek #esharepartner ni..mula2 macam ragu2 tapi pelik juga macamana diorang boleh berjaya begitu cepat. Nak tahu juga rahsianya. Hakak tak fikir panjang..terus je call Hamba Allah ni..dan di sinilah bermulanya Kehidupan Baru akak tanpa akak sedar. Segala impian dan harapan kita bersinar kembali. Alhamdullilah.

Masa tu modal memang takda..dah kering!!tapi sebab nak niat nak ubah hidup..hakak ABJJ jer..apa tu ABJJ..? APA BOLEH JUAL JUAL..yang penting dapat buat bisnes ni.

Mula-mula hakak memang tak faham langsung apa yg dia cerita..tapi hakak percaya..kita kena buat dan dapat baru kita faham.

Rezeki datang mencurah-curah tidak di sangka-sangka!!!

Tahu tak apa jadi selepas tu..???hakak terkejut kingkong dengan hasil yang akak dapat. Tak pernah terfikir boleh dapat banyak ni. Ingatkan cuma nak dapat untuk settle hutang tapi…Masyarakaattt!!!

UNTUNG UNSANGKARABLE!!

Hakak dah tak nak pandang belakang lagi!!..hakak akan pecuttt selaju lajunya. Peluang dah ada depan mata. Takkan nak tengok jer. Hakak nampak peluang ini adalah peluang yang terbaik yang belum pernah lagi akak jumpa di mana-mana. #esharepartnership ni ada Formula dan Strategy yang sangat Powerfull ..aduhh kenapalah aku lambat nampak peluang ni.

Kini Kehidupan hakak dah mula berubah 550%…memang tak sangka. Betullah. Rezeki Allah ni maha luas. Cuma kita nampak dengan tidak jer. Dulu bankers kejar kita pasal hutang, sekarang dah jadi kawan. Siap macam2 aset offer kat hakak.

Alhamdulillah sejak bersama project #eSharePartner ni tiada lagi rasa terbeban dan give up kerana yang bestnya dalam platform ini Mentor dan Komuniti sentiasa ada tanpa jemu share ilmu dan tunjuk ajar tanpa mengira penat lelah walaupun hakak ni agak lembab dalam IT ni kan. hahahaaa yang penting ada semangat dan usaha pasti berjaya.

Jadi, hakak2 surirumah jangan mengharap Cik Somi jer cari duit kita pun boleh sebabnya kerja di rumah jer. Hanya di hujung jari. Tambahan pula dengan wabak yang melanda dunia ni, ramai yang kehilangan kerja alhamdulillah saya masih boleh buat income hari2, minggu2 dan bulan2 tanpa henti. Rezeki Allah kena ada keyakinan… insyaallah!

Ayuh! Mari kita sama-sama putuskan rantaian kemiskinan dan di gantikan dengan kejayaan dan kekayaan.InsyaAllah..Aminn!

Kebetulan hakak ada buat “Special group” nak bantu Suri Rumah dan siapa sahaja yang nak buat duit tak putus-putus sehari busyuk pun RM500- RM1500 boleh piyem. Oh ya! tak nak ramai-ramai. Bukan apa senang nak fokus. ok bro/sis!

Oklah..piyem sekarang.

KLIK JE SINI DIRECT INBOX ADMIN

1st Come 1st Serve!

Semoga kita sama-sama kaya berjaya dunia akhirat!

#esharepartnership
#atsprojectdevelopment

MENU UTAMA

Tagged with: , , , , , , , , , , , ,